Tuesday, February 17, 2009

"Wahai anda yang bgelar wanita, cubalah fikirkan mungkin ALLAH sengaja mahu anda berjumpa dengan org yang salah sebelum menemui insan yang betul supaya apabila anda akhirnya menemui insan yang betul, anda akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmah disebalik pemberian itu.
Siapa tahu dia bukanlah insan yang terbaik buat anda kerana anda terlalu baik untuknya, lalu anda dipisahkan untuk bertemu pula dengan insan yang lebih baik lagi sesuai. Tidak bolehkah anda berpegang pada prinsip ini?


Ingat, setiap kejadian menyimpan hikmah-hikmah yang hanya diketahui oleh ALLAH. Anda tidak boleh terlalu kecewa dengan sesuatu kejadian sebab hikmahnya anda tidak ketahui. Begitu juga anda tidak boleh terlalu gembira dengan sesuatu keuntungan sebab anda juga tidak tahu akibatnya"- petikan buku motivasi "membina hati bahagia dr tuah iskandar al haj.

ayat ni ak amik kat blog iliya,ak nak die suh copy je kat blog die..erm kate-kae ni sedap ak suke leh bagi ak semangat dan x kecewa dengan ape yang jd..ak pon skng ni dh ok..skng ni bz ngn assigment..pnt sgt rasenya tp dh jadi tanggungjawab ak sbg student n ni semua tok mama n ayah n my self n future..

No comments: